Diverse informatie over clubs, cursussen en workshops

Omgaan met elkaar
In het kader van "Omgaan met elkaar" (OME) worden er vanuit de werkgroep weer verschillende activiteiten aangeboden. In juni van dit jaar hebben we in samenwerking met de gemeente Ameland en met de politie. project M (meld misdaad anoniem) uitgevoerd.
We gaan kijken wat voor vervolg we samen met de ambassadeurs van alle verenigingen aan dit project kunnen geven.

Opgave voor clubs, cursussen en workshops
U kunt zich opgeven, zodra het programmaboek bij u in de bus komt, op de cursusmarkt op zaterdag 11 oktober, of in de week daarna in ‘Ons Hol‘ en
‘De Toel’ van woensdag 8 oktober t/m vrijdag 24 oktober

Wilt u zelf in uw agenda de cursusdata noteren, zodat u deze dag(en) niet vergeet? Mocht een cursus worden afgelast dan krijgt u van ons z.s.m. bericht.

Steeds vaker komt het voor dat mensen zich wel opgeven voor een cursus maar niet komen. Als een cursist niet op de cursus of workshop komt zijn wij genoodzaakt het gehele cursusbedrag in rekening te brengen. (Mocht u verhinderd zijn dan kunt u proberen om zelf vervanging te regelen.)

Betalen in termijnen
Nieuw dit jaar is, dat u uw cursus ook per maand kunt betalen. Hiervoor kunt u een machtiging invullen.

Deze machtiging kunt u hier downloaden of afhalen bij Ons Hol of in de Toel.

Oproep
Als u interesse heeft voor Engels voor beginners of gevorderden of lijkt Spaans u leuk.Dan kunt u zich hier voor aanmelden. Bij voldoende deelname kunnen we een groep opstarten.

Creativiteitsplein
Dit jaar organiseren we voor het eerst naast de cursusmarkt een creativiteitsplein voor amateurs. De grote zaal van De Toel wordt het ‘plein’ voor amateurkunstenaars en hobbyïsten. Bent u thuis creatief bezig en wilt u dit verkopen, dan kunt u een tafel huren voor dit plein voor € 10,- .
U kunt zich opgeven in De Toel tel: 0519542365 of per mail detoel@scw-ameland.nl.

Vrijwilligers steunpunt Ameland (VSA)
Het vrijwilligers steunpunt geeft bekendheid aan vrijwilligersvacatures die op het eiland zijn. Organisaties kunnen vacatures aanmelden, vrijwilligers kunnen hierop reageren. Op verzoek begeleiden wij vrijwilligers naar een passende vrijwilligersfunctie.
Ook onderhouden wij contacten met de gemeente voor het opzetten van nieuwe projecten die betrekking hebben op het vrijwilligerswerk.

Maatjesproject/Burenhulp
Een groot onderdeel van het VSA wordt momenteel ingezet op het maatjes en burenhulp project. We hopen hiermee op Ameland waardevolle contacten te maken tussen mensen die wel wat steun kunnen gebruiken en mensen die graag iets voor een betekenen. Hierbij kun je breed denken: mensen die hulp nodig hebben bij financiën, mensen die eens iets leuks met iemand willen doen of een maatje die af en toe de mantelzorger eens ontlast. Het fijne van maatje zijn is dat u zelf kunt bepalen wanneer u iets onderneemt.
Op Burenhulp kan men beroep doen voor kleine zaken, bijvoorbeeld: een boodschap meenemen, een lichtje repareren, een dag mee naar het ziekenhuis. Daar waar het soms gewoon even niet lukt kan een helpende hand erg prettig zijn. Het burenhulp project wordt vrijwillig gedragen door Ellen Weijmans en Geartsje Tjepkema.

Voor het maatjesproject en burenhulp zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als Burenhulp willen we per dorp zoveel mogelijk mensen vragen zich aan te melden, zodat een kleine hulpvraag snel is opgelost. Voor het maatjes project zoeken we mensen die 2-3 uur beschikbaar zijn per week of eens per 2 weken. Wilt u meer informatie over bovenstaande projecten neem dan gerust eens contact op. Ook staat het VSA op de vrijwilligersmarkt om informatie te geven over deze projecten.

Wilt u graag op de hoogte blijven van vacatures die binnen komen bij het VSA, laat u dan registreren o.v.v. uw emailadres en u ontvangt nieuwe informatie over vrijwilligerswerk of vacatures via uw email.

Meer informatie


NL DOET
NL DOET is de nationale vrijwilligers dag en is een initiatief van het Oranje Fonds. Ieder jaar worden deze 2 dagen georganiseerd om het vrijwilligerswerk in Nederland verder te promoten en mensen te wijzen op het belang van vrijwilligerswerk. Op de website van NL Doet (www.nldoet.nl) kunt u als organisatie uw klus aanmelden. Vrijwilligers kunnen via deze site een klus uitzoeken om aan mee te helpen. Via het Oranjefonds kunt u voor de klus een financiële bijdrage aanvragen van 450 euro.

In 2015 zal NL DOET plaatsvinden op 20 en 21 maart in 2015!
Contactpersoon: Claudia Brouwer email: vsa@scw-ameland.nl tel. 0519542365

terug naar Cursusaanbod